Teletović pokazao da i dalje može monstruozno zakucati iako je već dvije godine u penziji

Oduševio fanove na Instagramu

Teletović pokazao da i dalje može monstruozno zakucati iako je već dvije godine u penziji

E. Čaušević

Mirza Teletović sigurno je jedan od najboljih košarkaša koje je Bosna i Hercegovina imala.

Teletović je u seniorskoj karijeri debitovao za tuzlansku Slobodu, a kasnije je igrao u Belgiji za Telindus Oostende. No, pravi potez napravio je 2006. godine potpisom za Caju Laboral u kojoj je proveo šest godina i vjerovatno igrao najbolju košarku u karijeri.

2012. godine Mirza je odlučio da se okuša u NBA ligi i potpisao je trogodišnji ugovor s Brooklyn Netsima. Kasnije je igrao još po sezonu za Phoenix Sunse i Milwaukee Bucks, a 2018. godine završio je karijeru iako je imao tek 32 godine.

Teletović je prethodnih godina imao problema s plućnom embolijom i odlučio je da je najbolje da se penzioniše. Vratio se u Bosnu i Hercegovinu i trenutno je predsjednik Košarkaškog saveza naše zemlje.

Kao što je poznato Mirza voli vrijeme najviše provoditi u rodnoj Jablanici, a ljubav prema košarci i danas je jača od svega.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Teletović je na Instagramu objavio dva videa i pokazao je da i dalje može monstruozno zakucati iako ima 34 godine i već dvije sezone nije aktivan. Ovo samo dokazuje da je šteta što Mirzu barem još nekoliko sezona nismo gledali na košarkaškim parketima.

Top Komentari

frank_leone
Ouuu monstruozno zakucavanje. LeBron bi pozavidio hahahahahaahaha
0 7
ek76
Legenda nasa.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi