Ubjedljiv poraz Breogana na Kanarima: Musa i Luković jedine svijetle tačke u svom timu

Tenerife rutinski do pobjede

Ubjedljiv poraz Breogana na Kanarima: Musa i Luković jedine svijetle tačke u svom timu

Endin Čaušević

Košarkaši Breogana poraženi su večeras u gostima protiv Tenerifa sa 96:78 u meču 28. kola Endesa lige.

Breogan nije uspio da nastavi seriju nakon dvije uzastopne pobjede, te je večeras poražen na Kanarima od ekipe Tenerifa.

Tenerife su od samog početka imale prednost na svojoj strani koja je u drugom poluvremenu rasla iz napada u napad. Breogan je odigrao dosta loše u drugom dijelu meča kada je već nakon treće dionice bilo jasno ko je pobjednik.

Domaći su nakon prve četvrtfine vodili sa 19:17, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 40:34 za Tenerife. Breogan je imao priključak nakon prvog dijela meča, ali već na startu treće dionice se raspala igra gostiju.

Tenerife su to iskoristile i uspjele da odu na dvocifrenu prednost, a nakon treće dionice domaći su vodili sa 73:53 i već tada je bilo jasno da će Breogan upisati pobjedi.

Do kraja utakmice domaći su rutinski priveli meč kraju i slavili u konačnici sa 96:78

Domaći tim do pobjede je vodio Salin koji je završio meč sa 22 poena, tri skoka i dvije asistencije, dok je Shermadini dodao 19 poena, pet skokova i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se tiče Breogana ističu se Luković i Musa. Luković je večeras imao 17 poena, pet skokova i jednu asistenciju, a bh. reprezentativac je odigrao još jedan dosta dobar meč i imao je skor od 16 poena, šest skokova i pet asistencija za 30 minuta na parketu.

Tenerife su šeste na tabeli sa 17 pobjeda i deset poraza, dok je Breogan deseti i ima omjer 13-14.

Top Komentari

Paradoks
Ima li autor neku bolju sliku Muse za naslovnice. Ove sa majmunolikim izrazima samo narušavju njegov ugled. Pa nije čovjek majmun.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi