Emir Sulejmanović odigrao utakmicu sezone

U dresu Tenerifa

Emir Sulejmanović odigrao utakmicu sezone

Haris Zilić

Košarkaški reprezentativac BiH Emir Sulejmanović napokon je odigrao sjajan meč za Tenerife.

Naš reprezentativac je u današnjem trijumfu Tenerifa protiv Murcije rezultatom 87:71 u okviru 21. kola ACB lige meč završio sa 13 poena i sedam skokova.

Bolji od Sulejmanovića u timu Tenerifa bili su Huertas sa 24 poena, dva skoka i pet asistencija odosno Witjer sa 14 poena i četiri soka.

Za Sulejmanovića je ovo bila utakmica sezone u dresu Tenerifa, a ako se uzme u obzir da je na parketu proveo 15 minuta onda današnji učinak itekako ima na težini.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ovome dodajmo da je kod Murcije prvo ime bio Taylor sa 27 poena i dva soka.

Sulejmanović redovno pruža dobre partije u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a današnji nastup za Tenerife samo još više može obradovati selektora Vedrana Bosnića pred kvalifikacione duele protiv Litvanije krajem februara u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Bravooooo Emireeeeee
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti