Težak poraz Lakersa: Celticsi osramotili Jamesa i društvo

Boston nije imao milosti

Težak poraz Lakersa: Celticsi osramotili Jamesa i društvo

E. Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su doživjeli težak poraz u gostima protiv Boston Celticsa koji su slavili sa 139:107.

Lakersi su imali priključak u ovom meču nakon prve četvrtine koju je Boston dobio sa 33:30, ali je potpom prednost domaćeg tima rasla kako je utakmica odmicala.

Celticsi su igrali odlično protiv indisponiranih Lakersa koji jednostavno nisu imali rješenje za protivnički tim. Boston je diktirao tempo utakmice i bilo je jasno da će stići do pobjede.

No, sigurno da niko prije početka meča nije očekivao da će ovaj tim slaviti sa 32 poena razlike. Celticsi su odlučili do kraja da igraju maksimalno i zadaju težak udarac Lakersima koje su savladali na kraju sa 139:107.

Celticse je do pobjede vodio Jayson Tatum koji je ubacio 27 poena, dok su Brown i Walker dodali po 20. U ekipi Lakersa istakao se JaVale McGee sa 18 poena, a LeBron James i Anthony Davis su totalno zakazali.

James je meč završio sa 15 poena i 13 asistencija, dok je Davis upisao devet poena. Za Lakerse je ovo bio deveti poraz (34-9), dok Celticsi imaju omjer 28-14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi