Ko bi rek'o čuda da se dese: Nerealna reakcija 20.000 Partizanovaca kad su vidjeli Tonija Kukoča!

Legenda je u beogradskoj Areni

Ko bi rek'o čuda da se dese: Nerealna reakcija 20.000 Partizanovaca kad su vidjeli Tonija Kukoča!

A. Čaušević

Čuveni košarkaš Toni Kukoč je zajedno sa Dinom Rađom stigao u Beograd gdje će posmatrati meč Eurolige između Partizana i Olympiacosa. Njegov ulazak u beogradsku Arenu je bio za pamćenje.

S obzirom na rivlastvo Srbije i Hrvatske na svim poljima može se reći da su navijači Partizana očitala lekciju mnogim te su pokazali da sport ruši sve granice.

Kada je Kukoč ušao u dvoranu dočekan je gromoglasnim aplauzom, onako kako to i zaslužuje jedna istinska košarkaška legenda.

Kako je izgledao prijem Kukoča od strane 20.000 navijača Partizana možete pogledati ovdje.

Inače, zajedno sa Kukočem iz prvog reda meč posmatra i druga hrvatska košarkaška legenda, Dino Rađa.

Oglasi

Nije ovo prvi put da jedna hrvatska legenda ove sezone prati Partizan u Beogradu, ranije je to uradio Ivan Perišić i također je dočeka na sjajan način.

Inače, prilikom zagrijavanja košarkaša Partizana i Olympiacosa mogli su se čuti i brojni zvižuduci. Oni su bili upućeni Nikoli Milutinovu koji ne može igrati zbog povrede, ali je svejedno doputovao u srbijansku prijestolnicu.

Milutinov je ostavio dubok trag igrajući za beogradske Crno-bele i niko nije očekivao ovakav "neprijateljski" doček. Jedan od razloga je možda i burna proslava nakon meča prvog dijela sezone kada je Oly slavio 98:94.

Partizanu je večerašnja utakmica biti ili ne biti ukoliko želi do play-ina te jednostavno izabranici Željka Obradovića moraju upisati trijumf pa je atmosfera poprilično napeta zbog i prijateljstva grčkog tima sa Crvenom zvezdom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjećanja radi, primarni razlog Kukočevog boravka u Beogradu je premijera filma "Magična sedmica" koji govori i životu legende Chicago Bullsa.

"Nekad smo igrali zajedno u reprezentaciji, ili smo igrali jedni protiv drugih, oni u Jugoplastici, ja u Partizanu. Veliki igrači, veliki ljudi, drago mi je što će doći na utakmicu Partizana", rekao je Obradović pred utakmicu o dolasku Rađe i Kukoča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi