Grobari izvrijeđali zvijezdu Reala, Mario Hezonja nije htio ni da mu prevede ono što su pjevali

Omražen je u Beogradu

Grobari izvrijeđali zvijezdu Reala, Mario Hezonja nije htio ni da mu prevede ono što su pjevali

E. Škorić

U Beogradu je na meču 31. kola Eurolige između Partizana i Real Madrida (76:88) sinoć srušen rekord ovog takmičenja po broju gledalaca. Bilo ih je čak 24.233 na tribinama.

Partizan se bori za play-in i ovo mu je bila važna utakmica. Iako su se Beograđani dobro nosili s favoritom iz Madrida većim dijelom susreta, na kraju su doživjeli poraz. Mario Hezonja je briljirao kod Reala as 25 poena. Naš Džanan Musa je igrao osam minuta u prvom dijelu te je postigao tri poena.

Očekivano, bilo je različitih skandiranja od strane navijač Partizana i oni naravno imaju poseban "tretman" za košarkaše Kraljeva s obzirom na dešavanja na jednom od prethodnih mečeva.

Guerschon Yabusele (28) bio je jedan od glavnih aktera nemilih događaja iz prošlogodišnjeg duela osmine finala Eurolige, zbog čega je u Beogradu bio često vrijeđan. "Svinjo debela" skandirali su mu s tribina Štark Arene.

Mario Hezonja je upitan da li je preveo sve to svom saigraču, na šta se Hrvat našalio:

Oglasi

"Nisam, ali reći ću mu ja sada, pjevat ću mu i ja, haha... Šalim se, on je fantastičan dečko i šteta je što ga prozivaju, pametan je i iskusan, igrao je odličnu utakmicu. Jesu li komentari bili nepotrebni ili ne? Ko sam ja da to kažem, to je moj saigrač, idemo dalje. Mislim da ga ne diraju takve stvari", rekao je hrvatski reprezentativac.

I sam Hezonja, iako ima dobar odnos s Grobarima, bio je na meti istih. Izviždali su ga kada je napuštao parket, ne oprostivši mu to što je nanio poraz njihovom klubu.

"Ovdje se osjećam kao kod kuće jer sam s ovih prostora. Partizan je uspješan, gdje god da si Partizan je uvijek bio jedna od najboljih momčadi. Uvijek sam bio jedan od njegovih navijača. Sad sam u prilici igrati protiv njega i zahvalan sam na podršci", rekao je hrvatski reprezentativac.

Hezonji ističe ugovor na kraju sezone i nije poznato ostaje li u Madridu, ali u Partizanu mu se odavno nadaju i nije isključeno da jednog dana dođe u Beograd.

Real je nakon ovog meča ostao lider sa omjerom 25-6 i u seriji je od tri euroligaške pobjede, dok je Partizan sada ispao iz Top 10 i s omjerom 14-17 tri kola prije kraja imat će puno težak zadatak da se ipak domogne play-ina.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

No, vratimo se još nakratko na Yabuselea. Francuz je nakon pobjede nad Partizanom objavio status s porukom: "Bog je veliki, nemojte da zaboravite to", a onda su uslijedile nove salve uvreda od strane Grobara.

Na srpskom i engleskom jeziku su mu na društvenoj mreži X ponavljali ono što se čulo i tokom meča - "svinjo debela".

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi