Toni Kukoč i Dino Rađa stižu u Arenu da gledaju Partizan, Obradović poručuje da je ponosan
Foto: Grgo Jelavic / Pixsell

Sigurno će biti spektakularno dočekani

Toni Kukoč i Dino Rađa stižu u Arenu da gledaju Partizan, Obradović poručuje da je ponosan

E. Čaušević

Košarkaši beogradskog Partizana večeras igraju u Areni protiv Olympiakosa utakmicu 32. kola Eurolige, a meč će pratiti i dvojica legendarnih hrvatskih košarkaša Toni Kukoč i Dino Rađa.

Za Partizan je svaka utakmica do kraja regularnog dijela sezone poput finala jer se beogradski klub bori još uvijek za plasman u play-in gdje će imati šansu da izbore odlazak u play-off Eurolige.

No, jasno je da izabranike Željka Obradovića večeras čeka itekako teška utakmica jer u goste stiže Olympiakos koji se također bori za što bolje mjesto na tabeli pred doigravanje za prvaka.

Sigurno je da nas večeras čeka itekako uzbudljiva utakmica i pravi spektakl u Areni kako smo i navikli gledati u Euroligi kada Partizan igra domaće mečeve.

Navijači Partizana prave fantastičnu atmosferu na domaćim mečevima, te teško da im neko osim navijača Crvene zvezde može parirati u tome i sigurno je da će i večeras popularni Grobari biti dodatni vjetar u leđa svom timu.

Međutim, ono što je posebno zanimljivo jeste da će večeras na meču Partizana i Olympiakosa biti i posebni gosti, a to su legendarni hrvatski košarkaši Toni Kukoč i Dino Rađa.

Oglasi

Prošle sedmice Mario Hezonja dobio je fantastične ovacije od navijača Partizana, ali očekuje se da večeras Kukoč i Rađa izazovu pravu ludnicu kada se pojave na parketu Arene.

Kukoč je oduvijek bio posebni miljenik navijača beogradskog kluba i nema sumnje da će legendarni košarkaš Chicago Bullsa dobiti velike ovacije Grobara, a isto se očekuje i za Rađu.

Oni su svoj dolazak na večerašnji meč već potvrdili, a o tome je jučer pričao i Obradović koji je poručio da mu je iznimno drago što će vidjeti svoje stare prijatelje i bivše saigrače iz reprezentacije.

"Nekada smo igrali zajedno u reprezentaciji ili jedni protiv drugih, oni u Jugoplastici, a ja u Partizanu. To su veliki igrači i još veći ljudi, drago mi je što će doći na utakmicu Partizana", rekao je Obradović i dodao.

Oglasi

"Drago mi je što ću ih vidjeti i što Partizan ima priliku da ih ugosti. Ponosni smo kada vidimo koliko je velikih imena dolazilo u Beograd da nas gleda".

Inače, Kukoč i Rađa u glavni grad Srbije stižu zbog filma Sabahudina Tobalbećirevića. Naš popularni komentator snimio je film o Kukoču pod nazivom "Magična sedmica", a isti će za vikend biti premijerno prikazan u Beogradu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

I Rađa je odlučio da dođe na premijeru koja je zakazana za subotu, te su on i Kukoč iskoristili priliku i da pogledaju utakmicu Partizana i nema sumnje da će biti dočekani večeras u Areni na sjajan način.

Inače, večerašnja utakmica između Partizana i Olympiakosa igra se s početkom u 20:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi