Poslije epskog dočeka Kukoč očitao lekciju Partizanu: "Opet isto! Glupo je to reći, ali..."
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport/Cropix

Legendarni Hrvat je bio sasvim realan

Poslije epskog dočeka Kukoč očitao lekciju Partizanu: "Opet isto! Glupo je to reći, ali..."

A. Čaušević

Toni Kukoč je nakon dugo vremena uživo posmatrao jedan meč Eurolige. Bilo je to u Beogradu gdje je poslije neizvjesne završnice Partizan izgubio protiv Olympiacosa te tako sebi značajno umanjio šanse za plasman u play-in.

Kukoč je prilikom ulaska u Stark arenu imao fenomenalan doček, možda i epski. Na hiljade navijača je legendu hrvatske košarke ispratilo aplauzima i mnogi su željeli da ga fotografišu.

Na parketu Partizan je opet od gotovog napravio veresiju. O tome je govorio i Kukoč u studiju Sportkluba te je na neki način svima Partizanovcima očitao lekciju.

Do ulaska u posljednju dionicu Parni valjak je imao +13 i sve je upućivalo na vrijednu pobjedu, ali je ključnih deset minuta izgubio čak 10:28 za na kraju 69:74.

Upravo o tome je govorio Kukoč kazavši da se Partizanu opet dešava ista stvar i da su utakmicu izgubili na glup način baš kao i razigravanje za Final Four prošle godine protiv Reala.

"Košarke mi je preko glave, radim za Bullse gledam svaku utakmicu, to mi je dio posla, pogledam poneku utakmicu Eurolige, nemam neku želju gledati ekstra košarku", kazao je Kukoč te dodao:

Oglasi

"Zadnju koju sam gledao bile su utakmice Partizana i Real Madrida u u doigravanju za Final Four. Opet se desila ista stvar, glupo je reći da nemaju znanja, ali kao da nemaju iskustva da završe utakmicu."

"Iskusniji znaju da se utakmice moraju završavati na slobodnim bacanjima, na dodavanjima, na iscrpljivanju odbrane, a da gubiš loptu na dribling ili nemoguće pasove, to nije način da se dobije utakmica."

U izjavama nakon meča iako nije znao za Kukočeve riječi istog mišljenja je bio i Željko Obradović koji je rekao da su izgubljene lopte ključ poraza.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Nije bio energetski pad, nego glupe izgubljene lopte u posljednjoj dionici. Kada imaš 13 razlike, treba da igraš pametno, da koristiš greške odbrane, a mi smo bili nestrpljivi, imali smo nerezonske šuteve" istakao je trofejni trener.

Dva kola prije kraja Partizan je na učinku 14:18 i pravo čudo je beogradskom klubu potrebno da zauzme 10. mjesto koje vodi u play-in te će i u slučaju pobjeda zavisiti od ostalih rezultata. Protivnici su Alba Berlin u gostima i Valencia na domaćem parketu.

Top Komentari

K79
kakav majstore epski docek aplaudiralo mu par ljudi oko njega a grobarima bilo zanimljivije da zvižde igracima olimpijskosa pa je i komentator objasnjavao da ne zvižde kukocu nego igracima olimpijskosa hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi