Grotlo beogradske Arene gutalo Grke, ali uzalud - Crna rupa u posljednjoj dionici koštala Partizan!
U Beogradu smo gledali sjajan meč između Partizana i Olympiacosa.

Sjajan meč u okviru Eurolige

Grotlo beogradske Arene gutalo Grke, ali uzalud - Crna rupa u posljednjoj dionici koštala Partizan!

E. Ganibegović

U okviru 32. kola Eurolige sjajan meč smo gledali u beogradskoj Areni. Partizan je ugostio grčki Olympiacos i nakon nerealnog preokreta je poražen 69:74.

Trojkom Partizan otvara utakmicu i generalno je bio bolji tokom prve dionice. Srpski velikan je nakon deset minuta vodio 22:17, iako je u jednom momentu imao prednost i devet razlike (22:13).

Grci su se pribrali na otvaranju druge četvrtine. Stigao je Olympiacos do poravnanja 28:28, ali je Partizan onda ubacio u brzinu više.

Na poluvrijeme beogradski tim odlazi s prednošću od osam poena. Bilo je 40:32.

Treći period kao iz snova za Partizan. Išli su crno-bijeli do maksimalnih +14 (52:38), a u posljednju dionicu ulaze s 13 poena prednosti, 59:46.

Međutim, crna rupa u posljednjoj dionici. Olympiacos pravi seriju 12:0, dolazi na poen razlike, a ubrzo i do preokreta.

Oglasi

Partizan do kraja utakmice nije uspio da se pribere, 13 sekundi do kraja tim iz Pireja s penala odlazi na četiri razlike (69:73), Obradović zove time-out, ali spasa više nije bilo.

Najefikasniji igrač na meču bio je Partizanov Punter s 19 poena. Imao je i dva skoka i pet asistencija. Kod domaćih ga je pratio Kaminsky s 14 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Kod Olympiacosa je najbolji bio Nigel Williams-Goss. Amerikanac je ubacio 17 poena uz po tri skoka i asistencije.

Naredno kolo Partizanu donosi gostovanje u Berlinu kod Albe, dok će Olympiacos ponovo igrati u Areni i to protiv Crvene zvezde.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 32. kolo:

Partizan - Olympiacos 69:74 (22:17, 18:15; 19:14, 10:28)

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bas su crna rupa,voje mi iz sandzaka!
2 1
nyxx
ponitka nije ni za poštara kamalu košarkaša..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi