Toronto Raptorsi bez problema protiv Phoenix Sunsa

NBA liga

Toronto Raptorsi bez problema protiv Phoenix Sunsa

Košarkaši Toronto Raptorsa pobijedili su večeras u Air Canada Centru Phoenix Sunse sa 126:113.

Toronto se nalazi u gornjem dijelu Istočne konferencije, dok je Phoenix ušao u seriju slabijih rezultata i trenutno je na omjeru od devet pobjeda i čak 17 poraza. Upravo zbog toga Toronto je bio favorit, a tu ulogu je i opravdao na parketu.

Domaći su veoma brzo dali doznanja gostima da se neće dobro provesti jer su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 36:23. Gosti su se uspjeli sabrati tokom kraće pauze pa su do kraja prvog dijela meča smanjili zaostatak na devet poena minusa (55:46).

U drugom poluvremenu je viđena slična priča jer je Toronto ponovo bio sjajan na samom početku, ovog puta u trećoj četvrtini, koju je dobio sa 42:33, dok je gostima posljednja dionica pripala sa 34:29.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su DeMar DeRozan i Kyle Lowry sa po 20 poena, dok je Serge Ibaka dodao 19. Kod Phoenixa bolji od ostalih bio je Devin Booker sa 19 poena, a Alex Len je dodao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije