Trener Sparsa

Trbić: Kakvo je stanje u klubu? Takvo da igrači tri mjeseca nisu dobili platu

E. Škorić

Trener OKK Spars Marko Trbić danas je govorio o utakmici s Heliosom, ali i izrazio veliku zabrinutost zbog stanja u klubu.

Trbić je dnas kazao da nije moguće da Sparsi prežive ukoliko se situacija ne poboljša i ako niko od državnih, kantonalnih i opštinskih institucija ne pomogne financijski.

"Sutra igramo s ekipom Heliosa, to je predzadnje kolo i šanda da produžimo poziciju na drugom mjestu, a to nam je bitno zbog prednosti domačeg terena u play-offu. Nadamo se da ćemo odigrati na visokom nivou meč s Helisom. To je ipak jedan od četiri tima koji nas je porazio ove godine. Maksimalno se spremamo i nadam se da ćemo pobijediti i da ćemo ostati drugi i da imamo tu prednost u polufinalu", rekao je Trbić, dodavši:

"Ja kao trener se nisam time previše bavio. Ja sam sinoć i jutros dobio taj problem. Vrlo jednostavno, ovi igrači nisu plaćeni i jednostavno zahtijevaju da neko povede računa o njima. Imam jednu informaciju da, kada smo ljetos dobili poziv za ABA ligu, u konstrukciji budžeta, predsjednik koji 10 godina finansira sam ovaj klub je obećao da će dati pola budžeta. Međutim, do sada je sve od septembra do danas platio predsjednik. Niko drugi nije dao nijednu marku u klub".

"U ekipi je stanje takvo da momci nisu dobili tri plate i samo je pitanje dana kada ćemo prestati da igramo s ovom energijom, željom i ambicijom", dodao je Trbić.

Ko je najveći krivac?

"Ne znam ko je najveći krivac, u to ne ulazim. Rekao sam one informacije koje znam. A nastup u polufinalu play-offa je upitan. Ovi momci će da šute i rade jedno 15 dana, a pitanje je da li ćemo igrati play-off. Zbog toga sam želio da izađem u javnost", dodao je trener Sparsa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi u timu imamo taj problem, a da li će se on riješiti, ne znamo. Ovakav Spars neće biti iduće godine, bez obzira i da izborimo plasman u ABA ligu. Ne može jedan čovjek sve da finansira. Iza klubova u ABA ligi stoje državne firme, države, gradovi... Nama su obećavali, ali nisu ispunili", kaže Trbić.

Promo

Top Komentari

ibrahim51
Zao mi je Sparse.Jos vise mi je zao kk Bosne.Imali neko da pomogne Sparsa timu da zavrse ovu sezonu uspjesno. Isti slucaj je bio sa Bosnom.Niko nije pritekao da pomogne ovom slavnom klubu.Cak su i iz Sparsa bili nekorektni prema Bosni. Samo ovo nije samo ponor BiH- a
5 0
rutomuf
Pa i sarajevo je privatni klub pa dobije pare od drzave. Koja glupost cuj privatni. A kad daje reprezentativce tad nije privatni ? Kad nas promovise (pa kako tako) tad nije privatni. Novci u budzetu se rasporedjuju po nekoj logicnoj proceduri. Samo je kod nas nema izgleda
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi