Trener KK Spars

Trbić: Dobro je da smo uopšte pobijedili

M. Šljivak

Trener KK Spars Marko Trbić nije previše zadovoljan nakon pobjede njegovog tima nad Bošnjakom (82:72) u susretu 11. kola prvenstva BiH.

Sparsi su uspjeli da ispuste veliku prednost i na kraju su slavili sa samo 10 poena razlike, a Trbić nakon meča ističe da je dobro što su uopšte i pobijedili.

"Igrali smo prvo poluvrijeme ozbiljno, brzo i sa dobrom odbranom. U nastavku je izašao jedan drugi tim i pad u igri je moja odgovornost. Dugo nam je trebalo da zaustavimo seriju Bošnjaka i na kraju smo pobijedili uz gorak okus", rekao je Trbić, te je dodao:

"Mi smo ih vratili u igru. Mi smo smanjili gas, oni su pogodili neke šuteve, a mi smo izgubli samopouzdanje. Dobro da smo na kraju uopšte i pobijedili", poručio je trener Sparsa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsima je ovo posljednji meč u 2017. godini. Cilj kluba je plasman u doigravanje.

"Nismo razgovarali o pojačanjima. Biće razgovori sa rukovodstvom kluba, neki igrači su otišli, ali ne znam hoće li iko dolaziti. Naš cilj je plasman u Ligu za prvaka, naš cilj je najmanje plasman u polufinale"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi