Trbić i Arsić složni: Zaslužena pobjeda Sparsa

Nakon meča u Čačku

Trbić i Arsić složni: Zaslužena pobjeda Sparsa

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa pobjedom su otvorili takmičenje u novoj sezoni ABA lige.

Bh. tim je slavio na teškom gostovanju kod Borca u Čačku (80:84), a veliko zadovoljstvo je nakon meča istakao trener sarajevskog tima Marko Trbić.

"Želio bih da se zahvalim domaćinu na lijepom dočeku, kao i korektnoj igru. Čast nam je što smo igrali pred Čačanima. Taj podatak povećava značaj pobjede. Imali smo veliki respekt prema rivalu, loše smo ušli u utakmicu, ali smo se posle vratili. Meč je bio pun preokreta. U drugom dijelu smo ispoštvovali dogovor koji se ticao odbrane, tako da smo zasluženo pobijedili. Više energije smo uložili u ovaj duel", rekao je Trbić.

Čestitke na pobjedi gostima iz Sarajeva je upisao i domaći trener Jovica Arsić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Veliki peh u ovom meču bilo je neigranje Kočovića. Ipak, to nas na opravdava. Podcijenili smo protivnika kada smo imali veliku prednosti. Zbog neozbiljnosti smo dozvolili rivalu da se vrati u život i sve se to odrazilo na dalju igru. Čestitao bih protivniku, zasluženo je slavio. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama nadoknaditi propuštano u ovom susretu", istakao je Arsić.

Sparsi u 2. kolu dočekuju Sixt Primorsku u četvrtak, dok Borac ide ne teško gostovanje u Skoplje kod MZT-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi