Trbić: Jasno nam je protiv kakvog tima sutra igramo

Sparsi sutra protiv Primorske

Trbić: Jasno nam je protiv kakvog tima sutra igramo

Košarkaši sarajevskih Sparsa sutra igraju susret 2. kola ABA 2 lige, a protivnik će im u Sarajevu biti Primorska iz Kopera.

Na današnjoj konferenciji za medije prisutnima su se obratili trener Sparsa Marko Trbić i košarkaš Stefan Glogovac. Trbić je rekao da je ekipa Primorske vrlo jaka i da će se vjerovatno boriti za titulu u ABA 2 ligi, pa je samim tim jasno o kakvom timu se radi.

"Svjesni smo svi kvaliteta Primorske, to je sigurno tim koji i po ambicijama i uloženom i prijateljskim i zvaničnim utakmicama daje naznake da pretenduje da osvoji ovu ligu i oni to ne kriju. Tim je sastavljen od jako iskusnih igrača, prije 7-8 dana su u Ljubljani u duelu Superkupa savladali Olimpiju sa 20 razlike, Sutjesku su dobili 25-27 razlike... jasno nam je protiv kakvog tima igramo", rekao je Trbić ne početku press konferencije pa nastavio:

"Moj prvi dojam o ABA 2 ligi je da je nivo organizacije lige i klubova koji je igraju u odnosu na našu ligu neuporediv. To je ono što čini dodatnu draž. Kad je kvalitet u pitanju, može se reći da je ove godine mnogo jača nego prošle godine. Kad smo mi u pitanju, teško mi je reći gdje se vidimo. Nakon pobjede u Čačku gdje rijetko ko pobjeđuje, možemo razmišljati i o tome da ćemo se naći u polufinalu ili finalu. Prije sedam dana, nakon nekih nastupa u prijateljskim utakmicama, rekao bih da će biti dobro ako ne budemo na dnu. Mislim da mi kao tim možemo još rasti, dok neki drugi timovi i neće rasti. Kako liga bude odmicala, nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji. Imamo puno igrača koji traže svoju afirmaciju. Ovo je prilika za sve njih da se afirmišu, i ako svi dođu na nivo koji njihov potencijal omogućuje, mi možemo igrati i samu završnicu. Ne smijemo sebi reći da smo zadovoljni nekom sredinom, moramo tražiti uvijek više. Rekao sam igračima da, ako budu napredovali i dobro radili, ja ne vidim nijedan tim bolji od nas ovdje".

Košarkaš Stefan Glogovac je dodao kako je njemu i saigračima poraslo samopouzdanje nakon pobjede u Čačku protiv Borca u 1. kolu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Utakmica u Čačku koju smo pobijedili donijela nam je dodatno samopouzdanje, s obzirom na to da imamo većinu mladih igrača, no imaju iskustvo igranja i jačih evropskih liga i ABA lige. Okupili smo se mnogo prije početka lige i polako smo pravili tim i mislim da smo to dobro odradili. Atmosfera je u ekipi odlična, dajemo maksimum na treninzima i trudimo se da ispoštujemo očekivanja uprave i trenera. Mislim da nam je trijumf u Čačku dao dodatnu energiju i da ćemo to pokazati protiv Primorke", rekao je Glogovac.

Sutrašnji meč između Sparsa i Primorske počinje od 17.00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi