Trener Sparsa nije zadovoljan igrom

Trbić: Pobijedili smo, ali je nedopustivo da imamo 26 izgubljenih lopti

E. Čaušević

Košarkaši Sparsa večeras su na domaćem parketu savladali Vršac sa 67:54 u meču šestog kola ABA 2 lige.

Sparsi su ove sezone u nevjerovatnoj formi, a za sarajevski tim je ovo već peta pobjeda u ovom takmičenju. Nakon utakmice protiv Vršca trener domaćeg tima Marko Trbić izjavio je

"Odigrali smo jako lošu i nervoznu utakmicu, posebno u drugom dijelu. Vršac je postavio odbranu na način da smo ovisili o šutu. Nismo bili raspoloženi u drugom dijelu. Uvukla se nervoza i imali smo 26 izgubljenih lopti što je nedopustivo. Prije svega zahvaljujući dobroj odbrani smo pobijedili ovaj meč, ali ima puno prostora da popravimo igru i ovoj ligi pokažemo više nego danas", rekao je Trbić, te dodao:

"Igramo sada protiv Vogošće i bez maksimalnog pristupa u odbrani mislim da ćemo jako teško dobiti, ali nadam se da ćemo se oporaviti i odigrati kako znamo. Mlad smo tim i igrači se brzo oporavljaju od umora. Volim što igramo u ovakvom ritmu. Jeste teško, ali mislim da će nam koristiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi