Trbić: Nema velike razlike u kvaliteti

U Sarajevo stiže Vršac

Trbić: Nema velike razlike u kvaliteti

O. Lekić

Košarkaši Sparsa će sutra u okviru 6. kola Druge ABA lige odmjeriti snage sa srbijanskim KK Vršac.

Sparsi u ovaj duel ulaze kao apsolutni favoriti s obzirom da se nakon pet odigranih kola nalaze na 3. mjestu tabele sa devet osvojenih bodova, dok je Vršac na samom dnu sa samo 6 bodova odnosno učinkom od jedne pobjede i četiri poraza.

No, i pored toga u redovima sarajevskog kluba su oprezni i svjesni su da ih očekuje zahtjevan meč.

"Svjesni smo šta možemo očekivati i pored stanja na tabeli. Smatram da je Vršac bolja ekipa nego li to pokazuje tabela te da razlike u kvaliteti i nema. Mi smo na skoru od četiri pobjede i jednog poraza, no moramo igrati bolje. Uvjeren sam da sutra bez maksimalnog zalaganja, čvrste i odgovorne igre u odbrani nećemo doći u situaciju da pobijedimo", izjavio je šef struke sarajevskog kluba Marko Trbić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Podsjetimo, meč između Sparsa i Vršca igra se sutra sa početkom u 18:00 u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti