Sjajni Sparsi melju sve redom u ABA 2 ligi
Sarajevska ekipa i u narednom kolu igra na domaćem terenu i to protiv Dynamica.

Pao i Vršac

Sjajni Sparsi melju sve redom u ABA 2 ligi

Košarkaši sarajevskih Sparsa pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Vršca sa 67:54 u okviru 6. kola ABA 2 lige.

Bila je ovo već peta pobjeda u regionalnom takmičenju za sarajevsku ekipu koja je sigurno jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone.

Večeras su Sparsi dobro otvorili meč i prvu dionicu su riješili u svoju korist rezultatom 16:11, da bi u drugoj bili još uvjerljiviji te slavili sa 20:9.

Već se tada dalo naslutiti da će bh. predstavnik ostvariti još jednu pobjedu, a to je samo potvrđeno u drugom poluvremenu kada je ekipa Marka Trbića bez većih problema privela meč kraju i slavila sa konačnih 67:54.

U redovima bh. predstavnika najefikasniji je bio Adin Vrabac koji je postigao 14 poena, dok je Fahrudin Manjgafić dodao 10. S druge strane, kod poraženog tima Brkić je imao 14, a Silađi 13 poena.

U narednom kolu Sparsi igraju ponovo kući i to protiv Dynamika, dok će Vršac dočekati MZT Skoplje. Inače, Sparsi su sada prvoplasirana ekipa u ABA 2 ligi sa 11 osvojenih bodova, dok je ekipa Vršca na 9. poziciji sa omjerom 1-5.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sparsi: Durmo 6, Zahiragić 6, Vrabac 14, Jovanović 1, Grubelić 8, Manjgafić 10, Protić 6, Albijanić 7, Bašić 2, Mazalin 2, Glogovac 5.

Vršac: Ćirković 7, Kapetanović 4, Radmilović 8, Brkić 14, Jovanović 5, Savović 1, Simović 2, Silađi 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi