Član KK Spars za SportSport.ba

Trbić: Pobjeda u Hadžićima bi nam puno značila

Samir Mlaćo

Nakon pobjede u prošlom kolu Lige 10 nad tuzlanskom Slobodom (87:66), košarkaši Sparsa novu pobjedu će tražiti u subotu protiv KK Bošnjak iz Hadžića.

Sparsi su u ovom susretu favoriti, ali sigurno da će se morati dobro potruditi da upišu nova veoma važna dva boda. O tom susretu, te trenutnom igračkom kadru za SportSport.ba je govorio trener Sparsa Marko Trbić.

"Mi se spremamo i sigurno da bi nam pobjeda u Hadžićima jako dobro došla nakon pobjede nad Slobodom. Pobjedom u Hadžićima učvrstili bi svoju poziciju kada je daljnja borba za plasman u Ligu 6 u pitanju, a napravili smo neke izmjene u timu", kazao je Trbić. 

O subotnjem protivniku Trbić je imao samo riječi hvale.

"Ako bi analizirali zadnja dva kola Bošnjak je pružio možda najbolje partije i znamo gdje su jaki, znamo i gdje su neke naše prednosti i tako se i spremamo. Tuljković je u najiskusniji igrač sa najvećim ovlastima, ali ima tu još igrača koji mogu da odluče utakmice", dodao je trener Sparsa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su u velikim problemima sa igračkom kadrom, mnogo je ozljeda, pa su čelnici kluba bili prisiljeni u toku sezone dovoditi pojačanja.

"Nama se dešavaju gotovo nevjerovatne stvari i sve što se može od problema desiti jednom timu, mislim da se desilo nama. Ogroman broj povreda, ogroman broj igrača nezadovoljnih svojim statusom i doživjeli smo velike probleme. Miljan Pupović se povrijedio, ima povredu koja iziskuje dva mjeseca pauze i on je na jedan vrlo korektan i pošten način odlučio da se liječi kući. Sada je doživio ozbiljniju povredu, ali je svojim korektnim odnosom svjetla tačka u svemu tome te je i razlaz bio na njegovo insistiranje", dodao je trener KK Spars Sarajevo Marko Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi