Trbić: Pobjeda u Mostaru bi bila od velike važnosti

Sparsi gostuju u Mostaru

Trbić: Pobjeda u Mostaru bi bila od velike važnosti

U sklopu 15. kola regionalne ABA 2 lige danas će u terminu od 18:00 sati biti odigrane dvije utakmice. Jedna od njih predstavlja i bh. derbi, pošto će u Mostaru snage odmjeriti Zrinjski i Spars.

Ovaj duel za Zrinjski ne dolazi u najboljem momentu, pošto je izabranike Hrvoja Vlašića "pokosila" viroza, a u taboru tima iz Sarajeva vjeruju kako mogu iskoristiti probleme s kojima se suočio mostarski tim i na kraju slaviti.

„Nema sumnje da nas očekuje teška utakmica protiv tima kojeg jako dobro poznajemo, kao i oni nas. Ovo je vrlo nezgodan period za obje ekipe, zbog povreda i izmjena u sastavima, tako da očekujem neizvjesnu utakmicu i veliku borbu na obje strane. Vjerujem da možemo odigrati na visokom nivou i pokušati ostvariti gostujuću pobjedu, koja bi nam bila jako bitna za ostanak u samom vrhu lige i borbi za najviši plasman", kazao je trener Marko Trbić.

Optimističan je i igrač Ibrahim Durmo.

„Očekujem jaku i dobru utakmicu, protiv protivnika kojeg jako dobro poznajemo i znamo da oni igraju odlično na svom terenu. Nadam se da ćemo uz dobru odbranu, energiju, a posebno koncentraciju odigrati dobru partiju i pokušati doći do pobjede.“

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

U ovom takmičenju Sparsi stoje nešto bolje, zauzimaju šestu poziciju, dok je Zrinjski na 11. mjestu.

Top Komentari

ZM1905
nećeš razbojniče :)
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi