Trener Sparsa za SportSport.ba

Trbić: Sasvim smo drugačiji projekat od Bosne

Samir Mlaćo

Sutra se u Maloj dvorani KSC-a Skenderija igra derbi susret10. kola  Lige 10 za muškarce naše zemlje u kojem će snage odmjeriti KK Bosna Royal Jelly i KK Spars.

Radi se o duelu prvoplasirane i trećeplasirane ekipa na tabeli, pa se očekuje veoma kvalitetna i neizvjesna utakmica. Svoja očekivanja pred sutrašnji gradski derbi za SportSport.ba dao je trener Sparsa Marko Trbić.

"Ovo je utakmica kao i sve ostale. Naboj sigurno malo postoji zbog ekipe iz istog grada, ali činjenica je da su momci ali i mi u stručnom štavu u izvanrednim odnosima. Svi jedva čekamo da utakmica počne i nadam da ćemo biti bolji nego u prvom kolu, te da ćemo nametnuti način igre koji nam više odgovora i zašto ne pobijediti", kazao je Trbić.

Sparsi i Bosna se vrlo dobro poznaju, te tajni skoro da nema.

"Tu ima par igrača koji u rukama i nogama imaju ogromno iskustvo i ogroman broj poena. Svi znamo koji je to kvalitet, a način igre odgovora timu koji je takav. Mi smo sasvim drugačiji projekat i to će biti sukob jednog i drugog sistema rada. Ja se nadam da ćemo biti bolji nego u prvom kolu i da će utakmica biti zanimljivija", jasan je naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Iskusni Dalibor Peršić propustio je posljednja dva treninga, pa smo Trbića upitali kakva je situacija sa jednim od njegovih najboljih igrača.

"To ćemo znati ujutro da li će Peršić biti spreman. Nije trenirao i ako bude igrao neće sigurno puno, te imamo mali problem sa njim i Zahiragićem. Zahiragić je danas trenirao, dobro je i bit će u timu. Bez obzira ko će igrati ja vjerujem da ćemo mi odigrati dobru utakmicu", kazao je na kraju razgovora trener KK Spars Marko Trbić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi