Sparsi lagano protiv Vogošće

Prvenstvo BiH

Sparsi lagano protiv Vogošće

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Sparsa pobijedili su Vogošću rezultatom 79:67 u susretu 17. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Tim Marka Trbića bez većih je problema stigao 12 pobjede u sezoni, a Vogošća im večeras na Grbavici nije bila prevelika prijetnja.

Veoma efikasna prva četvrtina donijela je bolju igru domaćeg tima. Igrali su zaista dobro i nakon deset minuta igre bilo je sedam poena prednosti, 26:19.

Održavao je domaćitim prednost tokom druge dionice. Iako je Vogošća na sredini igre u drugoj dionici došla do (29:27), Sparsi u ostatku ovog dijela igre ipak uspijevaju ponovo podići prednost i na odmo odlaze sa osam poena prednosti, 41:33.

Nastavak utakmice donosi posve mirnu igru domaćeg tima. Razlika je otišla na dvocifren broj i Sparsi su je konstantno održavali. Vogošći više povratka nije bilo i do kraja domaći sastav lagano završava posao i dolazi do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Manjgafić sa 19 poena i devet skokova, Biberović je dodao 12, a Josipović 11 koševa.

Sa druge strane Fazlić je meč završio sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi