Trener Sparsa pred duel s Vogošćom

Trbić: Uz maksimalan pristup do pobjede

Sutra se od 17:00 sati igra meč 17. kola košarkaškog prvenstva BiH između Sparsa i Vogošće.

Uoči utakmice razgovarali smo sa trenerom Sparsa Markom Trbićem, koji je u najavi istakao da maksimalnu ozbiljnost pridaje nadolazećem susretu, a vjeruje i da će njegov tim na kraju slaviti.

"To je utakmica kojoj pridajemo maksimalnu ozbiljnost. Stanje na tabeli nije odraz pravih snaga, jer danas su mnogo bolji tim nego što su bili i gotovo svi timovi se namuče s njima. Spremamo se maksimalno ozbiljno i nadam se da ćemo sutra tako nastupiti, te na kraju ostvariti pobjedu", kazao je Trbić, te se osvrnuo na zdravstveni bilten.

"Aleksa Stepanović je počeo da trenira, ali ne vjerujem da će sutra značajnije igrati. Ostali igrači su zdravi."

Dotakao se i dosadašnjeg dijela sezone.

"Ušli smo u sezonu s ambicijom da se plasiramo u Ligu za prvaka, nismo to još ostvarili, ali smo blizu. Rezultatima smo prilično zadovoljni. Igramo promjenjivo, no nadam se da ćemo se brzo ustabiliti i igrati sve bolje kako sezona bude odmicala."

Svoja očekivanja je iznio i Sandi Grubelić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Očekujemo vrlo tešku utakmicu. Vogošća je danas nešto drugačiji tim u odnosu na ranije i sigurno ćemo morati da damo sve od sebe kako bismo ostvarili pobjedu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi