Unicaja pala u OAKI, Panata uhvatila ritam

Unicaja pala u OAKI, Panata uhvatila ritam

Edmir Škorić, foto: EPA

U OAKA Areni u Atini Panathinaikos je ugostio Unicaju, a na kraju je slavio sa 82:71.

Panathinaikos je ušao u ritam, pa je večeras u sjajnom ambijentu stigoa do pete vezane pobjede u Euroligi i sada je na omjeru 7-3.

Prvi period igre je završen rezultatom 16:15, ali na odmor se odlazi s prednošću gostiju od tri poena (35:32).

Egal meč se igrao i u trećoj četvrtini, nekoliko su se puta ekipe smjenjivale u vodstvu, a prije ulaska u zadnjih 10 minuta rezultat je glasio 54:54. Kod rezultata 58:57 za Unicaju, Panata pravi 11:0 seriju i rješava pitanje pobjednika.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pokušavala je Unicaja još malo da se trgne, da se vrati, ali poraz je bio neizbježan. Opet je najbolji u timu Panate bio Nick Calathes sa 16 poena, 15 je ubacio K.C. Rivers, a 14 James Gist.

Kada su u pitanju igrači Unicaje, bolji od ostalih bili su Nemanja Nedović sa 16 i Carlos Suarez sa 14 poena, a skroman je bio i Dragan Milosavljević sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi