Trener Golden Statea gledao meč kada se Nurkić povrijedio i otkrio šta je odmah zapazio

Steve Kerr velika podrška za bh. centra

Trener Golden Statea gledao meč kada se Nurkić povrijedio i otkrio šta je odmah zapazio

E. Čaušević

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić prošle sedmice doživio je tešku povredu na meču između Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa.

Portland i Brooklyn su igrali produžetke, a cijela dvorana se utišala nakon što je Nurkić doživio tešku povredu u drugom produžetku. Bh. centar je nezgodno doskočio nakon pokušaja da osvoji skok u napadu i doživio je stravičan lom noge.

Nurkić je dobio nevjerovatnu podršku iz cijelog svijeta, a posebno NBA lige. Mnoge zvijezde su se odmah oglasile i pružile podršku našem košarkašu pred kojim je najmanje pola godine pauze.

U američkim medijima oglasio se i trener šampionskog tima Golden State Warriorsa, Steve Kerr, koji je otkrio da je gledao utakmicu i vidio šok na izrazima lica košarkaša i trenera Portlanda nakon što se Nurkić povrijedio.

"Osjećam se jako loše zbog Nurkića i za bilo koga ko se tako brutalno povrijedi. Posebno momak koji igra najbolju sezonu u karijeri. Gledao sam meč i vidio šta se desilo. Vidio sam igrače Portlanda i trenera Terryja koji su bili u šoku. Izraz na njihovom licima je sve rekao", izjavio je Kerr i dodao.

"To je dio ove utakmice. Svi smo dosta pričali o Nurkiću na treningu i poslali mu poruke podrške da se što prije vrati. Teško je kada gledate takve stvari na NBA parketima".

Džanan Musa na originalan način ponovo iskazao podršku Jusufu Nurkiću

Musa je je bio jedan od prvih košarkaša koji su podržali Nurkića, međutim da mu je zaista stalo do svog kolege pokazao je to i danas poslavši snažnu poruku podrške centru Trail Blazersa.

Musinu fotografiju u majici s Nurkićevim likom su objavili Netsi na svom Twitter profilu koji su na taj način također poželjeli brz oporavak bh. reprezentativcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi