Priča Trevora Arize potvrđuje da su NBA igrači ništa drugo osim dobro plaćena roba

Četiri dana - četiri kluba

Priča Trevora Arize potvrđuje da su NBA igrači ništa drugo osim dobro plaćena roba

Admin Čaušević

Priča Trevora Arize se može okarakterisati klupskom nakon što je tokom sedmice razmijenjen čak tri puta. 

Ovaj 35-godišnji košarkaš je u utorak bio član Portland Trail Blazersa s kojim je završio sezonu, ali iz ličnih razloga nije putovao na završni turnir u Orlandu.

U srijedu je postao član Houston Rocketsa gdje je već ranije igrao u dva navrata, da bi u četvrtak postao član Detroit Pistonsa.

Ariza je u petak završio u Oklahoma City Thundersima, a vrlo lako bi se moglo desiti da mu to ne bude posljednja destinacija.

Tako je još jednom došla do izražaja činjenica da su NBA košarkaši ništa drugo nego dobro plaćena roba jer ih franšize mijenjaju onako kako žele.

Inače, Ariza je tokom 16-godišnje karijere promijenio čak devet timova: Knicksi, Magic, Lakersi (s kojim je bio prvak 2009. godine), Rocketsi, Hornetsi, Wizardsi, ponovo Rocketsi, Sunsi, ponovo Wizardsi, Kingsi i Blazersi su njegove dosadašnje ekipe.

Top Komentari

gogs
Bas im je tesko :(
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi