Tri sekunde izgledale su kao vječnost

Belgija imala posljednji šut

Tri sekunde izgledale su kao vječnost

E. Škorić

Nemanja Gordić je 3.3 sekunde prije kraja pogodio slobodna bacanja za 72:70 i Belgijancima je ostao zadnji napad.

Iako je ostalo malo vremena, tih tri sekunde djelovale su kao vječnost i sva sreća da je belgijski košarkaš zakasnio s izbačajem lopte, pa je ona ušla u koš, ali on se nije važio.

Time je završena velika drama u Skenderiji, a Belgijanci su na 2:52 do kraja vodili 66:59 i izgledalo je kao da više nećemo imati snage da se vratimo. Uspjeli smo, vratili smo se i došli do izuzetno bitne pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Gordić je sa 17 poena predvodio naš tim, dok su po 16 ubacili Musa i Stipanović, a dobar doprinos dao je i Halilović s 10 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi