Važna pobjeda naše selekcije

Vujošević: Mnogo je zadovoljstva zbog pobjede, zahvalnost dugujemo publici

S. Mlaćo

U veoma važnom susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo košarkaška reprezentacija BiH slavilaje večeras u Skenderiji nad selekcijom Belgije 72:70.

Uzbuđenja nije nedostajalo od prve sekunde, a na kraju smo ipak smogli snage da dođemo do važne pobjede. Navijači su nosili naše momke do pobjede, a nakon meča medijima su se obratili selektor Duško Vujošević i Miralem Halilović.

"Značaj utakmice je bio veliki za obje ekipe. Uspjeli smo tokom priprema da povrijedimo Kikanovića, a uzrok toga je ovaj prozor koji je napravila FIBA. Kikanović je imao četiri utakmice za jednu nedjelju prije nego što je došao ovdje. U ovom ritmu je veće iznenađenje da ostane neko zdrav, nego da se povrijedi. U svakom slučaju povreda Miloševića i Kikanovića je za nas bio dodatni problem, a moram da kažem da jako cijenim Belgiju. To je ekipa koja je imala odlične utakmice pred Evropsko prvenstvo i na samom Evropskom prvenstvu. Početak utakmice je bio dobar, kontrolisali smo meč, ali drugo poluvrijeme smo pravili serije grešaka i povezivali te greške. Došli smo do toga da je meč bio izgubljen i mnogo je razloga za analizu, te prostora za napredak. Mnogo je zadovoljstva zbog ove pobjede, a veliku zahvalnost dugujemo publici koja je došla u velikom broju. Ipak, moram da kažem da mi ne smijemo biti smješteni u hotelu gdje nemamo grijanja, ipak je ovo nacionalna selekcija. To povećava rizik od povrede i bolesti, a ja dva dana imam temperaturu 38", kazao je selektor Vujošević.

Medijima se obratio i Miralem Halilović.

"Važna pobjeda, ako ne i ključna. Oni su bili davljenici i došli su da se spase ovdje. Nama se desilo da smo ostali bez Miloševića i Kikanovića, te je trener rekao da igrači moraju dati još više kako bi nadoknadili njihov izostanak. Mučili smo se u napadu, ali promašivali bacanja, čak deset. Atmosfera je bila odlična, sretno i smo zahvalni što imamo ovakvu publiku", istakao je Halilović.

Vujošević je prokomentarisao i gostovanje u Rusiji.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Rusija je favorit, veliki favorit. Mi idemo da odigramo što bolje", kratko je kazao popularni Dule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi