Trijumfalna noć za Musu i Stipanovića
Foto: ABA

Cedevita savladala FMP

Trijumfalna noć za Musu i Stipanovića

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su kao gosti FMP u Beogradu (71:80) u susretu 12. kola ABA lige.

Zagrebački tim je bio za nijansu bolji tim i na kraju je zasluženo ostvario trijumf na nezgodnom gostovanju.

Većim dijelom prve dionice Cedevita je imala prednost. Nakon 10 minuta bilo je plus pet (13:18), a na otvaranju druge dionice imali su i maksimalnih plus devet.

Međutim, FMP se nije predavao. Do poluvremena su uspjeli da smanje zaostatak i nakon 20 minuta igre bili su na samo poen zaostatka, 32:33.

Ekipe su se tokom trećeg perioda smjenjivale u vodstvu. Imao je i domaći tim u nekoliko navrata plus tri, ali je Cedevita serijom od 8:0 u samoj završnici ponovo došla do prednosti od pet razlike, 44:49.

U posljednjoj dionici gosti iz Zagreba ipak uspijevaju da završe posao. Torjkama Muse i Krušlina na tri minute do kraja odlaze na plus 15, 58:73 i tu je sva priča oko ovog meča završena.

Do kraja je Cedevita mirno privela meč kraju i došla je do devete pobjede u sezoni.

Demetris Nichols je sa 18 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, Džanan Musa je ubacio 12, a Andrija Stipanović devet poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod FMP-a Lazarević je meč završio sa 13 poena, a Čović je ubacio 12.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi