Warriorsi uvjerljivo krenuli i protiv Pelicansa, Celticsi u polufinalu

NBA liga, doigravanje

Warriorsi uvjerljivo krenuli i protiv Pelicansa, Celticsi u polufinalu

Edmir Škorić

I dok su Boston Celticsi sinoć u sedmom, odlučujućem meču došli do plasmana u polufinale Istočne konferencije, Golden State Warriorsi su u prvom meču polufinala Zapada razbili New Orleans Pelicanse.

Ako je neko mislio da će se GS mučiti bez Stepha Curryja, očigledno se prevario. Barem u ovoj prvoj fazi nokauta izgledaju uvjerljivo i bez svog playmakera i glavnog pokretača igre.

Sinoć su Warriorsi sa 123:101 razbili Pelicanse, pa su stigli do 1:0 u četvrtfinalnoj seriji play-offa, odnosno polufinalnoj na Zapadu. Predvodili su ih do pobjede Klay Thompson sa 27 i Kevin Durant sa 26 poena, a uz to je KD imao i 13 skokova. Green standarndo, triple-double, pošto je uz 16 poenai mao i15 skokova te 11 asistencija.

U sastavu Pelicansa Anthony Davis je bio najbolji sa 21 poenom i 10 skokova. Moore je ubacio 15, Crawford 14, a Holiday 11 poena.

Dosta uzbudljiva je bila serija Celticsa i Bucksa u četvrtfinalu Istočne konferencije, no Bostonu je pripala majstorica na domaćem parketu. Middleton je junak sa 32 poena, pratio ga je Antetokounmpo sa 22, Bledsoe je ubacio 23 poena.

Ekipu Bostona koja play-off igra bez ključnog igrača Kyriea Irvinga u polufinalu Istoka čekaju žestoki okršaji sa Philadephijom, a u drugom polufinalu rivala će večeras saznati i Toronto. Od 19 sati Cleveland i Indiana igraju sedmu utakmicu u Clevelandu. Pored Golden Statea i New Orleansa, u polufinalu Zapada igraju još Houston i Utah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi