Nevjerovatni LeBron odveo Cleveland u polufinale Istočne konferencije
Kralj uništio Pacerse (Foto: EPA)

Čudesni LBJ za trijumf Cavsa

Nevjerovatni LeBron odveo Cleveland u polufinale Istočne konferencije

M. Šljivak

Cleveland Cavaliersi pobijedili su večeras na svom parketu Indiana Pacerse 105:101 u sedmom meču prvog kruga NBA doigravanja.

Pacersi su i večeras pružili žestok otpor LeBronu Jamesu i društvu, ali na kraju Cavsi ipak slave prolaz u polufinale Istočne konferencije sa ukupnih 4:3.

Krenuo je Cleveland žestoko u ovaj meč. Dominirao je LeBron James, Cavsi su sve pogađali i nakon prve dionice imali su 12 poena prednosti, 31:19.

Održavao je domaći tim prednost i tokom druge dionice. Razlika je išla i do plus 14, a na odmor se otišlo sa 11 razlike u korist Cavsa, 54:43.

Pacersi se nisu predali već su fantastičnom serijom od 18:4 u uvodnim minutama nastavka došli do preokreta i vodstva od tri razlike (58:61).

Vrlo neizvjesna košarka viđena je tokom kompletnog trećeg perioda. Cleveland je doduše konstantno vodio i u posljednju dionicu je ušao sa dva razlike, 76:74.

Domaći tim je podigao kontrolisao rezultat u posljednjoj četvrtini. Iako se Pacersi nisu predavali Cavsi su bez problema završili posao i došli su do prolaza dalje.

LeBron James je večeras odigrao čudesan meč. Ubacio je 45 poena, a ovom učinku je dodao i devet skokova, te sedam asistencija.

Kod Pacersa je Victor Oladipo imao 30 poena i 12 skokova, a Darren Collison je ubacio 23.

Cleveland će u polufinalu igrati protiv Toronto Raptorsa, dok u drugom duelu igraju Boston i Philadelphia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi