Kakva je situacija u Partizanu? Obradović i ne zna gdje mu je jedan košarkaš

Beograđani izgubili od Studentskog centra

Kakva je situacija u Partizanu? Obradović i ne zna gdje mu je jedan košarkaš

Admin Čaušević

Ogromno iznenađenje viđeno je u prvom meču play-offa ABA lige između Partizana i Studentskog centra pošto su gosti iz Podgorice slavili sa 83:84 i sada su u sitauciji da pred svojim navijačima izbore plasman u polufinale.

U vrlo uzbudljivom meču ekipa iz Crne Gore je uspjela pobijediti Partizan i to poslije odlične završnice kada su iznenađujuće uspjeli slomiti Beograđane.

"Ušli smo ležerno i zahvaljući tome smo izgubili, nevjerovatan je podatak da u zadnjih pet minuta je bilo 11:4 za njih, kad se lomila utakmica i sa iskustvom koje imamo, to je nemoguće."

"Primali smo sve, ali eto, dogodilo se. Vode 1:0, čeka nas tamo utakmica, na nama je da vratimo seriju u Beograd", bio je prvi komentar Željka Obradovića nakon poraza.

"Nema drugog objašnjenja osim ogromne želje, ja treba da odem i pitam da li oni individualno znaju neke igrače, to je suština.

"Da li smo mi pripremili utakmicu, da smo vodili računa, da smo dali podatke, da u situaciji kad nemaš bonus, da gledaš igrača koji šutira trojku ili da gledaš igrača koji ide na skok. Tako da, to je evidentno. Napravit ćemo analizu, pa ćemo vidjeti".

Oglasi

Obradović je iznenadio izjavom o Tristanu Vukčeviću koji nije igrao protiv Studentskog centra.

"On je u Americi. Ja nemam pojma, nemam pojma gdje je. Dobio je dozvolu da ode, i to je to, sve što znam."

Je li košarkašima Partizana falilo motivacije nakon šokantnog ispadanja od Reala u play-offu za Final Four Eurolige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Prvi i jedini razgovor sa igračima sam obavio igračima kad smo počeli da pripremamo ovu seriju, zamolio sam da se ne priča o Euroligi, naš primarni i jedini cilj je da se osvoji ABA liga i da nam treba motivacija veća nego protiv Reala, vidjeli ste kako je izgledalo. Sigurno nije bilo na nivou na kom je potrebno da se igra play-off ABA lige."

Drugi meč serije igra se u četvrtak, 18. maja u Podgorici. Ranije su plasman u polufinale izborili Cedevita, Crvena zvezda i Budućnost.

Top Komentari

stranputica
Odlična slika! Da podsjeti o kome se radi, da ne pomješaš kruške i č.etnike........
0 0
user1681749718
Kakva je ovo slika ove pogani? Sklanjaj ovo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi