Turkoglu: O Larkinovom igranju za Tursku pitat će se samo Ufuk Sarica
O Larkinovom eventualnom nastupu za Tursku zadnju riječ će imati Ufuk Sarica trener nacionalnog tima (foto: Eurohoops)

Predsjednik turskog košarkaškog saveza

Turkoglu: O Larkinovom igranju za Tursku pitat će se samo Ufuk Sarica

Shane Larkin, sjajni combo bek Anadoulu Efesa zadnjih se dana nudio reprezentacijama Hrvatske i Turske, tj. bio je voljan razgovarati sa savezima tih zemalja na tu temu.

Sve špekulacije o igranju za Hrvatsku po kratkom postupku prekinuo je Dino Rađa, dok su u Turskoj Larkinovu želju doživjeli puno ozbiljnije.

Podsjetimo, za Tursku je donedavno nastupao košarkaš Fenerbahcea Bobby Dixon, alias Muhammad Ali, no on je propustio zadnji Mundobasket. Larkin je u posljednjoj sezoni briljirao i Amerikanac bi bio pojačanje za svaku europsku selekciju pa tako i Turke.

Predsjednik tamošnjeg saveza rekao je slijedeće:

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

"Jako je lijepo kad strani košarkaši poput Larkina dođu u našu zemlju osjete gostoprimstvo i kada uživaju u ljubavi koju osjete od našeg naroda. Larkin je sjajan košarkaš i jako ga cijenim te me jako veseli njegovo razmišljanje. Ipak, zadnju riječ oko svega toga imat će naš izbornik Ufuk Sarica i njegov stručni stožer. Ono što ja mogu učiniti je da mu se javno zahvalim što na takav način razmišlja o našoj zemlji i reprezentaciji" - rekao je legendarni Hedo. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi