U Baru najavili eksploziju, pa angažovali sjajno pojačanje

Mornar stvara jak tim

U Baru najavili eksploziju, pa angažovali sjajno pojačanje

A. Čaušević

Mornar će u novu sezonu ući sa veoma visokim ambicijama. Ekipa iz Bara će se takmičiti u ABA ligi i Eurokupu te stvara izuzetno jak tim. 

U Mornaru su najavili, a zatim i potvrdili dolazak novog spektakularnog pojačanja, a riječ je o Darington Hobson, američkom košarkašu rođenom 1987. godine i visokom 201 cm.

Hobson je prošle sezone nastupao za Torino, a 2010. godine kao 37. picka su ga izabrali Milwaukee Bucksi. S crnogorskim timom je potpisao jednogodišnji ugovor.

U dresu italijanskog kluba u Eirokupu imao je prosjek od 15 poena i 10 skokova, s tim da je odigrao samo dvije utakmice.

U italijanskom prevenstvu imao je prosjek od 12,7 poena, 5,1 skoka i 4,3 asistencije, ali to nije mnogo pomoglo Torinu koji je napustio prvoligaško društvo.

Dolazak Hobsona u Mornaru su najavili objavom na Twitteru s opisom: "Spremite se za eksploziju."

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ranije su za Mornar potpisali: Sead Šehović, Milko Bjelica, Dererk Nidam, Brandis Raley-Ross, Damir Markota, Jacob Pullen i Mirza Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi