U derbiju večeri Eurolige Maccabi nadigrao Barcelonu

Novi poraz Pešićevog tima

U derbiju večeri Eurolige Maccabi nadigrao Barcelonu

U najboljoj utakmici večeri u 19. kolu Eurolige Maccabi je večeras u svojoj Nokia Areni savladao Barcelonu rezultatom 92:85.

Barca je odlično otvorila utakmicu, napad je profunkcionirao od samog početka i činilo se da je Pešićev tim uhvatio dobar ritam i da bi mogao poništiti poraz od Efesa na domaćem terenu u prošlom kolu. 

No Izraelci već u drugoj četvrtini gromovito odgovaraju, u tom dijelu igre prave čak 14 koševa razlike i potpuno poništavaju sjajno otvaranje Barcelone i na zadovoljstvo oko 13.000 navijača na poluvrijeme idu s prednošću 48:41. Ispostavilo se da je ta druga četvrtina bila presudna jer Barcelona više nijednom nije uspjela dostići ni prestići prednost Maccabija koji je odbio sve pokušaje sjajnih Barcinih individualaca da vrate svoj tim u igru. 

Dorsey s 19 koševa i Wilbekien s 18 predvodili su Maccabi i pogađali u ključnim trenutcima kad god bi Barca zaprijetila. Značajan obol pobjedi dali su Caloiaro i Hunter s po 12 poena. Standardno najbolji kod Barcelone bio je Mirotić s 22, dok su po 13 poena zabili Higgins i Delaney. Maccabi kao i Barcelona sada ima isti omjer od 13-6. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi