U hercegovačkom derbiju slavio HKK Široki

Zrinjski poražen u Širokom

U hercegovačkom derbiju slavio HKK Široki

U dvorani Pecara na Širokom Brijegu danas je u okviru 12. kola košarkaškog prvenstva BiH HKK Široki slavio uvjerljivu i sigurnu pobjedu nad HKK Zrinjski rezultatom 90:76. 

U utakmici između aktualnog i bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine HKK Široki opravdao je status favorita i pobjedom završio 2019. godinu. 

Prva četvrtina protkla je u izjednačenoj igri u kojoj su Mostarci imali dobar ritam u kojem su uspjeli obrambeno parirati favoriziranim domaćinima. Ipak, drugi period donio je buđenje domaćeg tima koji poboljšava igru na oba kraja terena te to sve rezultira sa sigurnih 27:17 u tom periodu i s prednošću od 8 poena na poluvremenu.

Nisu se zaustavili Širokobriježani ni u nastavku. Zrinjski nije igrao loše, no Široki je ipak prvak Bosne i Hercegovine. Domaći tim je u tim trenutcima prelamao utakmicu, te je s dodatnih 7 koševa viška u zadnji period ušao s komotnih +15.

Zrinjski je još jednom zaprijetio, sredinom zadnje četvrtine došao na -8, no to je bilo sve od gostiju. Široki je opet uhvatio svoj ritam te utakmicu zaključio sa sigurnih i u ovom trenutku realnih +14 za ekipu s Pecare. 

Mateo Drežnjak odigrao je novu sjajnu partiju i s 25 poena bio najbolji igrač ovog hercegovačkog derbija. Goran Filipović dodao je 15 poena, a dobre partije pružili su i Dario Drežnjak te Ivan Karačić s po 14 koševa. 

Kod Zrinjskog je najbolji bio bivši košarkaš Širokog Tihomir Vranješ s 19 poena, dok je 16 dodao Glogovac. Krsto Bjelica susret je završio s 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Široki: Kraljević 2, Filipović 15, Zubac 10, Karačić 14, D. Drežnjak 25, Naletilić 5, Čolak3, Šušak, Čović, D. Drežnjak 14, Damjanović, Batinić 2

HKK Zrinjski: Bruggeman 7, Bjelica 15, Glogovac 16, Zlomislić 3, Gunjina 6, Soldo 2, Vranješ 19, Radak, Džajić, Pajić, Danilović 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi