HKK Široki slavio protiv Rogaške

Nova pobjeda bh. prvaka

HKK Široki slavio protiv Rogaške

HKK Široki večeras je na svojoj Pecari u blagdanskom ozračju zabilježio novu pobjedu u ABA 2 ligi protiv slovenskog tima KK Rogaška rezultatom 91:82. 

Odličnu utakmicu vidjeli su svi oni koji su večeras došli na širokobriješku Pecaru. Široki je tradicionalno nametnuo svoj jaki ritam s puno trčanja i to je u početku odmah donijelo ploda. 

Odmah u prvoj četvrtini domaći tim zabilježio je 11 poena prednosti i dao naslutiti u kojem smjeru će ići ova utakmica. No nisu se gosti predali, nisu dozvolili domaćem timu da već u ranoj fazi prelomi utakmicu. Dapače, nakon sigurne prednosti Širokog, krajem utakmice Rogaška je uspjela doći na samo -4 te su Širokobriježani morali ponovo dobivati već dobivenu utakmice. Ipak, trojka Ivana Karačića 39 sekundi do krana za 87:80 zapečatila je sudbinu gostiju i naš prvak je ubilježo novu pobjedu i nove bodove. 

Braća Drežnjak ponovo su bili najbolji u svom timu. Mateo je zabio 19, dok je Dario dodao 18 poena. Odličan je bio i Jure Zubac sa 17 koševa. Tadej Ferme s 15 najefikasniji kod gostiju, po 14 su dodali Durnik i Lelić. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Široki: Naletilić, Kraljević 4, Filipović 14, Čolak 11, Zubac 17, Šušak, Karačić 5, Čović, M. Drežnjak 19, D. Drežnjak 18, Damjanović, Batinić 3

KK Rogaška: Ferme 15, Božak, Fon 4, Dornik 2, Washington 12, Durnik 14, Lelić 14, Čigoja 9, Miličević 7, Vujasinović 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi