U Ljubljani najluđa završnica jednog meča ABA lige ove sezone

Na kraju slavila Cedevita Olimpija

U Ljubljani najluđa završnica jednog meča ABA lige ove sezone

Admin Čaušević

Cedevita Olimpija je u najuzbudljivijem meču ove sezone ABA lige sa 112:102 pobijedila Megu Bemax. 

Završnica meča u Ljubljani bila je za infarkt, kako nakon regularnog tako i u produžetku, na kraju su više imali sreće domaći košarkaši.

Cedevita je bila na 0.4 sekunde do pobjede u regulanom dijelu nakon poena Jake Blažića, međutim uslijedio je čudesan poen Marka Simonovića za 87:87.

Nakon prvog produžetka Mega je bila ta koja je bila bliže pobjedi, ali je dvije sekunde prije kraja Blažič pogodio trojku za novi produžetak.

U narednih pet minuta Cedevita Olimpija je bila ubjedljivija te je stigla do devete pobjede u sezoni kojom će zadržati prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaće je do pobjede sa 33 poena vodio spomenuti Blažić, dok je od gostiju najefikasniji sa 27 poena bio Perry.

Top Komentari

dinas
Pa jel igro Atic?O Doncicu bajke svaki dan a o nasim igracima nista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi