U majci svih drama Brazil Ace Petrovića srušio Grčku!
Antetokounmpo se nije toliko istakao na današnjoj utakmici (foto: fiba.com)

Sjajna igra veterana Brazila

U majci svih drama Brazil Ace Petrovića srušio Grčku!

Brazil Ace Petrovića, našeg bivšeg izbornika, u drugom je kolu grupe F Mundobasketa srušio favoriziranu Grčku predvođenu Giannisom Antetokounmpom rezultatom 79:78

Veliku dramu odigrali su Grci i Brazilci u Nanjingu u utakmici koja se u jednom trenutku činila zanimljivom samo po pitanju toga koliko razlike će Grci dobiti ovu utakmicu.

Vodila je Grčka u jednom trenutku i 17 poena razlike tijekom druge četvrtine no uporni Brazilci su tu razliku do velikog odmora spustili do -10. 

Početkom treće četvrtine iz svlačionice je izašao neki drugi Brazil koji je zaigrao sjajnu košarku i na krilima veterana Varejaoa i Barbose dobio taj dio igre rezultatom 26-13 i ušao u posljednju četvrtinu s vodstvom od tri koša razlike. U samu završnicu ušlo se s viškom od tri poena za izabranike Ace Petrovića no Louzada u zadnjim sekundama utakmica pravi faul na šutu Sloukasa za tri poena. I to na šutu koji je Sloukas uputio s vlastite polovice!

Iskusni Grk je pogodio sigurno prva dva bacanja, ali treće nije a loptu koja se nećkala s koša je skinuo danas obrambeno sjajni Caboclo i uslijedila je neviđena fešta na klupi Brazila koji je osigurao prolaz dalje kao i prvo mjesto u grupi F.

Varejao s 22 koša i 9 skokova prvo ime Brazilaca, uz odlične partije Barbose (13) i Souse (15). Prvo ime kod Grka bio je Printezis s 20 poena, a Calathes je dodao 16 dok je tragičar Sloukas imao 9 poena i 11 asisstencija. 

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Brazil: Barbosa 13, Caboclo 8, Garcia 13,  Louzada 2, Varejao 22, Benite, Felicio, Huertas 2, Lima, Luz 4, Mateus, Sousa 15

Grčka: G. Antetokounmpo 13, Calathes 16, Papanikolau 5, Printezis 20, Sloukas 9,T. Antetokounmpo, Bouroussis 4, Larentzakis, Mantzaris, Papaginannis 4, Papapetrou 7, Vasilopoulos

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi