Brazil nije dopustio iznenađenje Novom Zelandu

SP u košarci

Brazil nije dopustio iznenađenje Novom Zelandu

E. Škorić

U prvom meču prvog kola grupe F Brazil je savladao Novi Zeland rezultatom 102:94.

Brazil je ušao kao veliki favorit u ovaj meč, a krenuo je dobro - s dvije trojke i 6:0 vodstvom. U jednom trenutku tokom prve četvrtine Novi Zeland je poveo (18:16), a na kraju prvih 10 minuta Brazilci su imali pola koša prednosti (21:20).

Novi Zeland ponovo prelazi u vodstvo, imao je i plus šest u jednom trenutku, a na odmor se pak odlazi rezultatom 50:50.

Ponovo Novozelanđani odlaze na plus šest, no finiš treće četvrtine ih je koštao, pošto Brazil pravi seriju i odlazi na plus 16.

To je ujedno bila i najveća prednost Brazilaca na meču, na kraju su slavili sa osam razlike, rezultatom 102:94.

Leandrinho Barbosa je predvodio Brazil sa 22 poena, Rafa Luz je ubacio 15, Alex Garcia 14, a Marquinhos Sosa 12 poena. Cory Webster je na drugoj strani ubacio 19, a Shea Ili 16 poena.

U ovoj grupi igraju još Crna Gora i Grčka, koje će kasnije odmjeriti snage.

Novi Zeland - Brazil 94:102

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Novi Zeland: Abercrombie 5, Delany, Fotu 17, Ili 16, Kenny, Loe 11, Ngatai, Pledger 4, Rusbatch 6, Smith-Milner 4, T. Webster 12, Cory Webster 19.

Brazil: Barbosa 22, Benite 6, Caboclo 9, Garcia 14, Huertas 2, Lima, Louzada 9, Luz 15, Mateus 3, Sousa 12, Varejao 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi