U očajnoj utakmici Sunsi došli na korak od sna!

NBA play-off

U očajnoj utakmici Sunsi došli na korak od sna!

A. Čaušević

U poprilično neefikasnom meču za NBA standarde Phoenix Sunsi su došli na pobjedu do plasman u veliko finale najjače košarkaške lige svijeta.

Sunsi su u četvrtom meču serije na gostovanju pobijedili LA Clipperse rezultatom 80:84 te sada imaju 3:1 u vodstvu.

Clippersi su imali procenat šuta 32% (27 of 83), dok su Sunsi koji su na kraju trijumfovali bili nešto uspješniji. 36% (31 of 86). Domaćin je uspio ubaciti samo pet, a gosti četiri trojke.

Inače, franšiza iz Phoenixa je sjajno otvorila meč, povela je 14:2 u uvodnim minutama meča i uspješno je prednost čuvala do kraja.

Uspjeli su se domaći približiti u posljednjim momentima, ali snage za preokret nisu imali pa će tako Sunsi pred svojom publikom imati priliku da potvrde plasman u veliko finale.

Deandre Ayton sa 19 poena i rekordna 22 skoka (najbolji učinak karijere) te Devin Booker su predvodili Sunse do velikog trijumfa. Chris Paul je dodao 18 poena.

Kod Clippersa istakao se Paul George sa 23 poena i 16 skokova. Kawhi Leonard je meč propustio zbog povrede što se na kraju odrazilo na igru domaćina koji su sada u vrlo teškoj situaciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi