U Širokom spremni za tradicionalni turnir, Jusup nahvalio igrače
Foto: Jabuka.tv

Održana konferencija za medije

U Širokom spremni za tradicionalni turnir, Jusup nahvalio igrače

Danas je u press centru HKK Široki održana konferencija za medije povodom predstojećeg Memorijalnog turnira “Široki 2018.” koji će se održati u Širokom Brijegu u petak i subotu, 21. i 22. septembra.

Turnir se organizuje u spomen na osnivače, igrače i djelatnike kluba Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića i Jozu Soptu.

Na konferenciji su uz predsjednika Igora Jelčića, bili prisutni trener Danijel Jusup, te igrači Jure Zubac i Goran Filipović.

"Ovo je jedno bogatstvo Širokog i ja sam sretan što imam priliku raditi sa toliko puno mladih i talentiranih igrača. Svi nastojimo to podići na višu razinu. Na dobrom smo putu, dečki se pojedinačno dižu u igračkom smislu. S pripremama smo krenuli početkom augusta. Ne treba nagomilavati ekipu, već raditi i biti strpljiv", kazao je Jusup.

Kapiten momčadi Jure Zubac kazao je kako se ove sezone uz trud svih igrača nadaju iskoraku, te kako će dati sve od sebe da klub pokuša osigurati Drugu ABA ligu. Pozvao je sve najvijače da dođu bodriti klub u novoj sezoni.

Pojačanje iz Splita, playmaker, Goran Filipović, naglasio je kako mu je čast što je došao u klub sa velikom tradicijom, te istaknuo."

"Trebamo pokušati igru podići na veću razinu. Mlada smo ekipa, ne možemo računati na veliko iskustvo. Na ritam ćemo pokušati lomiti naše protivnike".

Satnice turnira:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Petak 21.09.2018.
18:00 sati KK Cibona – OKK Sloboda Tuzla
20:00 sati HKK Široki – GKK Šibenik

Subota 22.09.2018.
17:00 sati: utakmica za 3 mjesto
19:00 sati; finale

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi