U utakmici "sezone" Travnik nakon dva produžetka pobijedio Čelik
Iako najstariji na terenu Armin Avdibegović večeras je pokazao svoje košarkaško umijeće, te da mladi igrači od njega mogu mnogo naučiti

A1 liga za košarkaše, 2.kolo

U utakmici "sezone" Travnik nakon dva produžetka pobijedio Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Travnika večeras su u zeničkoj Areni odigrali meč za pamćenje, nakon dva produžetka na kraju je slavila ekipa Travnika rezultatom 116:118

Čelik je u ovaj meč ušao kao blagi favorit protiv ekipe Travnika, koja je od ove sezone sastavljena od juniora sarajevskih Sparsa, koje s klupe predvodi Slobodan Kecman, koji je s KŽK Čelik, godinama osvajao prvenstvo i Kup BiH.

Već u prvoj četvrtini vidjelo se da su mladi momci iz Sarajeva željni igre i nadigravanja, pred oko 400 gledalaca u zeničkoj Areni. Iako su gosti vodili cijelu četvrtinu, pred sami kraj prvog dijela Zeničani su zahvaljujući dobroj obrani Varupe i Bambura uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist, te prvu dionicu riješe 23:22. U drugoj četvrtini izjednačena igra, igralo se koš za koš, a domaćini su bili nešto uspješniji, te se na odmor otišlo pri vodstvu Čelika rezultatom 46:40.

U trećoj četvrtini sjajna igra gostiju, odlični su bili u odbrani, a u napadu preko Karića, Kamenjaša i Huseinspahića su bili veoma raspoloženi. Nakon trećeg perioda rezultat je bio 59:62 za Travnik. U posljednjoj četvrtini prava drama na terenu, kada su svi mislili da je Travnik pred pobjedom, a imali su vodstvo od pet poena razlike, loptu u ruke uzima Armin Avdibegović, najstariji igrač na terenu, koji s pet poena donosi izjednačenje svojoj ekipi. Zeničani su mogli do pobjede, ali su Dragolj, pa Podojak promašili četiri slobodna bacanja. U posljednjem napadu, Deni Radak promašio je šut za pobjedu, te je četvrti period okončan rezultatom 93:93, te su uslijedili produžeci.

U prvom produžetku ponovo je Travnik imao prednost, do pred sami kraj prvog produžetka, kada Dragolj pogađa za izjednačenje 105:105. Na pet sekundi do kraja, Kamenjaš je imao priliku da donese pobjedu gostima, ali je izblokiran od Bambura, tako da je prvi produžetak okončan rezultatom 105:105.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U drugom produžetku Zeničani su vodili tijekom većeg dijela, ali na kraju Kenan Kamenjaš s dva poena na 20 sekundi do kraja vodi Travnik do velike pobjede u Zenici. Na kraju utakmica je završena rezultatom 116:118 (23:22, 23:18, 18:24, 29:29, 23:25) za Travnik.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Harun Huseinspahić postigao je 29, Kenan Kamenjaš 27, dok je Deni Radak dodao 24 poena. U redovima Čelika maestralan je bio Armin Avdibegović s 43 poena, Adi Bambur je dodao 18, a Kerim Dragolj 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi