Ubjedljiv poraz Zvezde u Istanbulu
Foto: Anadolu Efes

9. kolo Eurolige

Ubjedljiv poraz Zvezde u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde upisali su peti poraz ove sezone u elitnom takmičenju.

Ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Radonjić poražena je večeras na gostovanju kod Anadolu Efesa rezultatom 100:79 u okviru 9. kola Eurolige.

Crveno-bijeli su odlično ušli u susret i poslije tri minuta igre imali su prednost od šest poena (10:4). Uslijedila je potom serija domaćina od 7:0, a u drugih pet minuta prve četvrtine viđena je izjednačena borba, tako da se na pauzu otišlo pri rezultatu 21:21.

U drugoj dionici Efes je bio daleko bolji rival i ovaj dio igre riješio je u svoju korist sa 26:19. U sjajnom ritmu domaćin je nastavio i u drugom poluvremenu i na ulasku u posljednji period imao je +10 (74:64).

U jednom momentu Zvezda je prišla na samo pet poena zaostatka (80:75), ali je u finišu susreta doživjela pravi potop.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji kod domaćina bio je Derrick Brown sa 20 koševa i devet skokova, dok je isti broj poena kod crveno-bijelih imao Charles Jenkins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi