Ubjedljiv trijumf Mladosti nad Gradinom

Košarkaško prvenstvo BiH

Ubjedljiv trijumf Mladosti nad Gradinom

Utakmicom između Mladosti iz Mrkonjić Grada i Gradine otvoreno je 11. kolo košarkaškog prvenstva BiH.

Iako su gosti bili ti koji su nešto bolje otvorili meč, košarkaši Mladosti su preokretom spriječili iznenađenje i na kraju slavili sa 87:69 i time ujedno sačuvali mjesto u vrhu tabele.

Nakon prvih deset minuta Gradina je vodila sa devet poena razlike, ali u nastavku domaći su se probudili i do odlaska na odmor smanjili zaostatak na samo tri poena (41:44).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U nastavku utakmice uslijedio je preokret, a velike zasluge za trijumf pripadaju Aleksiću koji je za vrijeme provedeno na parketu ubacio 18 poena. Iz redova Mladosti još su se istaknuli Stanković i Mitrović sa 12, te Sudžum sa 11, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Bjelić sa 28 poena.

Mladost se nakon ove pobjede nalazi na visokom drugom mjestu s omjerom 7-3, dok Gradina ima 2-8.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi