HKK Široki u finišu slomio KK Gradina
Nakon deset odigranih utakmica Širokobriježani drže vrh tabele sa omjerom od osam pobjeda i jednog poraza

Trijumf tima sa Pecare

HKK Široki u finišu slomio KK Gradina

M. Šljivak

HKK Široki savladao je KK Gradina u susretu 10. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine rezultatom 85:77.

Iako je domaći tim bio veliki favorit u ovom meču, na kraju su pobjedu osigurali tek u završnici meča.

Krenulo je odlično po tim sa Pecare. Imali su već plus 10 nakon prve dionice (27:17), a kada su otišli na plus 16 u drugoj četvrtini (39:23), činilo se kako će vodeći tim prvenstva lagano upisati novu pobjedu.

Međutim, Gradina je potom počela igrati pravu košarku. Do poluvremena su spustili prednost na samo minus šest (44:38), da bi sjajom igrom u trećem periodu uspjeli doći i do vodstva, ali je nakon 30 minuta igre bilo neriješeno, 64:64.

Ipak, u samoj završnici meča Široki je prelomio meč u svoju korist. Došli su domaći do osamog trijumfa u sezoni i zadržali su prvo mjesto na tabeli.

Široki je do pobjede vodio Dario Drežnjak sa 20 poena, dok je Dejan Bjelić na drugoj strani ubacio 24.


Prvenstvo BiH, 10. kolo:

HKK Široki - KK Gradina 85:77 (27:17, 17:21, 20:26, 21:13)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Široki: Lončar 8, Filipović 13, Planinić, Čolak, Zubac 9, Bošnjak, Šušak, Karačić 13, M. Drežnjak 12, D. Drežnjak 20, Batinić 10, Damjanović.

KK Gradina: Otović 15, Golijanin 7, Begović, Modrić, Hadžimuratović 2, Pirić, Tanasilović 10, Maksimović 10, Jusić, Bjelić 24, Prskalo 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi