KK Bratunac slavio u Mejdanu protiv KK Gradina
Gradina je večerašnjim porazom u Mejdanu ostala usamljena na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele

Trijumf gostiju

KK Bratunac slavio u Mejdanu protiv KK Gradina

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Košarkaši Bratunca savladali su kao gosti ekipu Gradine u utakmici koja se igrala u Tuzli rezultatom 86:95.

Loše je domaći tim ušao u meč. Bratunac ih je doslovno pregazio u prvoj dionici (17:31) i bilo je vidljivo da kod tima iz Srebrenika u igri nešto ne štima.

Gosti su nastavili sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu. Prednost je rasla iz napada u napad, a na odmor se otišlo vodstvom Bratunca od 19 razlike, 37:56.

Gradina očajno otvara i drugo poluvrijeme. Serijom od 10:0 Bratunac odlazi na plus 29 (37:66) nakon tri minute igre u nastavku i činilo se kako je sve u ovom meču gotovo.

Ipak, domaći tim se malo probudio. Do kraja trećeg perioda je smanjio zaostatak na minus 14, 59:73, a Gradina je čak uspjela i da dođe minus osam, 75:83.

Međutim, potpunog povratka u meč nije bilo. Gosti su iskontrolisali meč do kraja i stigli su treće pobjede u sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mladen Pantić sa 25 poena i 10 skokova, Stefan Nikolić je ubacio 20, dok je kod Gradine Marko Prskalo ubacio 20 koševa.

Prvenstvo BiH:

Gradina - Bratunac 86:95 (17:31, 20:25, 22:17, 27:22)

GRADINA: Sarajlić, Otović 14, Golijanin 6, Begović, Hadžimuratović 2, Pirić, Tanasilović 18, Jusić, Bjelić 11, Prskalo 20.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BRATUNAC: Alcegaire 7, Ružičić, Bogičević, Nikolić 2, N. Nikolić 10, Jokić, Milidrag, Kovač 9, Tavarion 14, Pantić 25, S. Nikolić 20, Pavlović 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi