Ufuk Sarica odstupio s mjesta izbornika Turske
Sarica više neće obnašati dužnost turskog izbornika (Foto: EPA)

Neslaganje sa savezom koštalo ga funkcije

Ufuk Sarica odstupio s mjesta izbornika Turske

Ikona turske košarke Ufuk Sarica više neće sjediti na trenerskoj klupi reprezentacije.

Košarkaški savez Turske objavio je kako je ugovor prekinut samo nekoliko dana uoči kvalifikacijskih utakmica Turske s Hrvatskom i Nizozemskom.

Savez se u objavi zahvalio Sarici i njegovom klubu Karysiaki na potpori tijekom trajanja suradnje. Tursku će u ove dvije predstojeće utakmice voditi Orhun Ene a obje će se utakmice igrati u Istanbulu.

Razlozi raskida ugovora nisu pomenuti u objavi. Kako se nagađa, Sarica je imao velikih neslaganja s ljudima iz Saveza. Najveću nesuglasicu imali su oko izbora stranca koji će nastupati za Tursku. Sarica se zalagao za Scottie Wilbekiena kojeg je on kao trener progurao u nacionalni tim, dok su iz Saveza agitirali za sjajnog Efesovog Amerikanca Shanea Larkina. Ovom smjenom očito je jasno i koji će to naturalizirani košarkaš u budućnosti nastupati za tursku reprezentaciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti