"Umjesto da idemo ka pomirenju, gajimo mržnju"

Ljupko Petrović o slučaju "Alen Omić"

"Umjesto da idemo ka pomirenju, gajimo mržnju"

E. Čaušević

Novi košarkaš Crvene zvezde Alen Omić dočekan je sa salvom uvreda i zvižduka od strane navijača beogradskog kluba u svom debiju protiv Olympiakosa.

Popularne "Delije" bile su od početka izričito protiv dolaska rođenog Tuzlana u redove Zvezde, ali su se čelnici kluba oglušili na njihove poruke. Omić je potpisao za Zvezdu i u svom debiju shvatio je gdje je došao kada su navijači ovog kluba pokazali transparent na kojem je pisalo "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija".

Ovaj potez navijača Zvezde izazvao je dosta bure i mnogi sportske ličnosti su se oglasile nakon svega i pružile pomoć Omiću. Jedan od njih bio je i nekadašnji trener FK Crvena zvezda Ljupko Petrović koji je 1991. godine vodio Zvezdu do naslova prvaka Evrope.

"U Zvezdi prije nije bilo bitno da li neko zna igrati ili ne zna. S nama su u ekipi tada bili Šabanadžović, Prosinečki, Savićevič i mnogi drugi i niko nije postavljao pitanje odakle je ko. Rat je mnogo promijenio i sada je sve drugačije. Umjesto da idemo ka pomirenju, gajimo mržnju", rekao je Petrović za Informer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi