"Umor, bol, modrice, sve je to dio posla"
Nikola Jokić imao je šta reći nakon pobjede protiv San Antonio Spursa

Nikola Jokić nakon pobjede nad San Antonio Spursima

"Umor, bol, modrice, sve je to dio posla"

E. Dindić

Centar Denvera Nikola Jokić smatra da je odbrana njegovog tima bila ključni faktor u pobjedi nad San Antonio Spursima od 90:86 u sedmoj utakmici prve runde play-offa NBA lige. 

Svaki put kada bismo igrali dobru odbranu pobijedili bismo. Kada damo sve od sebe u tom segmentu, dobijamo. Trener nas je tjerao maksimalno da popravimo taj segment. Prošle godine bili smo zadnji u odbrani linije za tri poena, a sada smo prvi a to nešto govori", rekao je Jokić te nastavio:

"Znam da svi hvale mene  ali nisam samo ja donio pobjedu. Bez čitavog tima to ne bi bilo moguće. Cijeli tim je zaslužan za sve ovo.

U sedam utakmica protiv San Antonio Spursa Jokić je bio na prosjecima od 23,1 poen, 12,1 skok i 9,1 asistenciju.

"Najbitnije je da smo pobijedili. Tim je od mene očekivao da igram najbolje što mogu i to sam uradio. Da li je to nešto za što živim? Ne to je samo dobra statistika".

U drugom poluvremenu Jokić uopšte nije izlazio iz igre.

"Nisam samo ja umoran. Umor i bol, modrice, sve je to dio posla gdje moraš jednostavno da igraš i daješ sve od sebe za pobjedu. Pogotovo je to slučaj u ovim važnim susretima", rekao je Jokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi