Unicaja potopila Budućnost u Podgorici
Budućnost je na svom parketu razbijena od gostiju iz Malage

Gosti protutnjali Moračom

Unicaja potopila Budućnost u Podgorici

Košarkaši Budućnosti poraženi su na svom parketu večeras u okviru 8. kola Eurocupa od Unicaje iz Malage rezultatom 66:90.

Od samog početka utakmice domaći tim je bio u podređenom položaju u odnosu na goste pa ovako težak poraz na kraju nije uopće začuđujući.

Čak 11 košarkaša Unicaje od njih 12 u rosteru upisalo se u strijelce i dalo svoj obol ovoj velikoj pobjedi nad Podgoričanima. Sastav iz Španjolske nijedan tren nije spuštao pritisak na domaće košarkaše koje su primoravali na niz teških šuteva i dodavanja. Thompson, Brizuela i Alonso, svaki sa po 15 poena davali su ton igri Unicaje za koju nijedan košarkaš nije igrao više od 25 minuta i koji je Budućnost jednostavno razbio visokim ritmom koji Podgoričani nisu mogli pratiti.

Nikola Ivanović s 20 poena jedini je bio na visokoj razini kod domaćih, a Melvin Ejim dodao je 12.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi